CAP ondersteunt NGO “Espérance Revivre au Congo”

ERC congo

Elk jaar ondersteunt CAP mecenaatsbeleid (minimaal 5% van de winst van het voorgaande jaar) een Afrikaans initiatief dat investeert in het gebied van duurzaamheid, onderwijs, ondernemerschap en mensenrechten .

Volg deze link en zie hoeveel we de inspanningen van de NGO “Espérance Revivre au Congo” waarderen voor de sociale wederopname van kindsoldaten en verkrachte vrouwen bij het geweld in Oost-Congo.

Hier is het project dat wij dit jaar steunen :

De overlevenden van het bloedbad van 30 december 1999 in de stad Makobola (Zuid-Kivu, Democratische Republiek Congo), worstelen om rond te komen. Organisatie voor coaching en ontwikkeling van ramp Makobola (OESDM) zorgt voor kwetsbare groepen (weduwen, alleenstaande moeders, kindsoldaten) om hen in staat te leven in waardigheid. Espérance Revivre au Congo steunt de inspanningen van OESDM om verschillende activiteiten die inkomen brengen te ontwikkelen. Ondersteund door CAP conseil, zal een naai-atelier voor de opleiding van vrouwen binnenkort worden geopend om de huidige gemeenschapsdynamiek te verbreiden“. (Espérance Revivre au Congo)

Reacties zijn gesloten.