Ons parcours

Vue sur mer de nuages en haut d'une montagne CAP conseil zag het licht 10 jaar geleden na een simpele maar niet minder interpellerende vaststelling: veel bedrijven hadden interesse om duurzame ontwikkeling in hun dagelijks beheer en bedrijfspolitiek te integreren, maar (quasi) geen enkel consultancy bedrijf in België kon hun vragen op een pragmatische en innoverende manier beantwoorden. Sindsdien is de markt geëvolueerd van sensibilisering naar opleiding, van leerling-tovenaar naar een gestandardiseerde benadering, van goede ideeën naar best practices. Wij hebben deze beweging begeleid door ons te verdiepen in verscheidene tools en normen, zoals de Britse reeks AA1000, SA 8000, OHSAS 18001, EFQM en de Bilan Carbone (c).

Ons grootste engagement werd de privésector te vertegenwoordigen op de internationale scène bij het schrijven van de ISO 26000-norm. Gefinancierd met eigen middelen en gedurende 6 jaar, staken we enorm veel op uit ons werk, leerden we veel over multi-stakeholders en konden we ons ook regelmatig in vraag stellen. 

Vijf jaar werkten we met 2, wat ons heeft toegelaten om op een soepele manier en met een grote vrijheid, op het vlak van de interventies, te werk te gaan. Dit was zeer belangrijk voor ons. Intelligente en creatieve stagiaires hebben ons overtuigd de stap te zetten naar de aanwerving, om ons team te versterken met verscheidene, aanvullende competenties. Clash of visions en generatie Y, vandaag hebben we een vakkundig en dynamisch team, met een open blik op de wereld.

 

CAP conseil is een bedrijf dat advies en analyse rond duurzaamheid aanbiedt. Het werd in 2003 opgericht door Marie d’Huart en Serge De Backer. Zij kwam uit de privé-sector, was milieu-advocaat en onderhandelaar voor industriële contracten. Hij was redacteur bij Alter Business News, een medium dat hij had opgestart en voorloper in de ethische financiën.

Ondertussen werd het team versterkt met handels- en bio-ingenieurs, ondersteund door een ruim netwerk van professionelen in binnen- en buitenland.