Ons team

Duurzame ontwikkeling vraagt een multidisciplinaire benadering en CAP concentreert zich op deze verscheidene competenties: recht, economie, milieuwetenschappen, handel, journalistiek en communicatie. Als lid van diverse expertgroepen in reporting, levenscyclusanalyse, sociale audits en normalisatie, kan CAP op een ruim netwerk van professionals, in binnen- en buitenland, steunen.

Marie d’Huart, een gemengde loopbaan: privé, institutioneel, academisch.

Marie d'Huart

Marie d’Huart, bedrijfsjuriste in milieu- en internationaal recht, heeft ook een Master in wetenschappen en milieubeheer. Bij de start van haar carrière loopt ze even langs bij de Europese instellingen. Daarna werkt ze 7 jaar voor SNC-Lavalin, als milieuraadgeefster in Canada, Peru (ISO 14001 auditor) en als negociator voor de industriële contracten in België, Marokko en Zuid-Afrika. Vervolgens gaat ze in dienst bij het persagentschap Alter, als coördinatrice van MVO-acties, waaronder de eerste Europese conferentie over de rol van de instellingen in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.
In de herfst van 2003 richt ze CAP conseil op, een nieuwe type consultancybureau. Dagelijks onderzoekt en werkt ze rond strategieën op het gebied van duurzame ontwikkeling. Dit betekent het kiezen van gepaste indicatoren, een dialoog voeren met belanghebbende partijen en de analyse van een duurzaam beleid van verschillende beroepen.
Ze volgt de internationale standaarden, labels en methodologische evoluties op dit gebied, zoals ISO 26000 (afgevaardigd Belgisch expert), SA 8000, OHSAS 18001 en ISO 14001. Marie geeft ook veel lezingen en opleidingen in België en over de hele wereld.

Meer info

Serge De Backer : professioneel multiculturalisme en strengheid.

Serge De Backer

Serge De Backer is kandidaat in de rechten, bachelor in communicatie en master in Business Administration (MBA). In 2003 richt hij CAP op, waar hij een expertise ontwikkelt in strategisch advies rond duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
De analyse en de extrafinanciële prestatiemeting behoren tot zijn specialiteiten – waaronder de sociale en milieu-indicatoren. Change management, reputatiebeleid, de dialoog tussen publiek en privé, een betere verstandhouding tussen de wereld van de ondernemingen en de maatschappij, teneinde een gedeelde waarde te creëren, zijn de motoren van zijn actie.
Hij volgt en brengt volgende standaarden in praktijk: AA1000, SA 8000, EFQM, GRI, Global Compact en ISO 26000. Hij baseert zich op zijn erkende ervaring als economisch journalist in thema’s als ethische financiën, duurzame ontwikkeling en eerlijke handel. Verschillende opdrachten voor de non-profitsector in Afrika (Kenia, Zuid-Soedan) en Zuidoost-Azië leerden hem de relativiteit en de bescheidenheid van elk van zijn tussenkomsten.

Meer info